Design a site like this with WordPress.com
Get started

Forelsket på ekte 👩‍❤️‍💋‍👨

Lenge siden sist oppdatering nå. Etter å ha sett Tre Nøtter til Askepott på julaften igjen i år som alltid, fikk jeg ny inspirasjon til å finne enda mer informasjon om denne filmen 💖 Fant denne artikkelen på Dagbladet av Lars Eivind Bones, Øistein Monsen og Siri K. Herseth. Der kan man også se filmklipp av intervju, følg link nederst! 🥰

Den kjekke, unge prinsen fra “Tre nøtter til Askepott” er blitt 58 år (i 2008), er skilt to ganger og har en kjæreste på 23 år. Men han glemmer aldri Askepott.
FIKK KJÆRLIGHETSBREV FRA NORGE: Prinsen i den klassiske filmen fra 1973.

FIKK KJÆRLIGHETSBREV FRA NORGE: Prinsen i den klassiske filmen fra 1973.

Pavel Travnicek (58)

– Tsjekkisk skuespiller. Har spilt i fler enn ti eventyrfilmer, over 30 andre filmer og TV-serier

– Mest kjent fra den tysk-tsjekkiske «Tre nøtter til Askepott» fra 1973

– Spilte inn ny eventyrfilm med Libuse Safrankova («Askepott») ti år seinere

– Jobber nå som sjef og skuespiller for et teater som reiser rundt i Tsjekkia.

FIKK SIN ASKEPOTT: I dag er Pavel Travnicek (58) sammen med Monika Fialkova (23).

FIKK SIN “ASKEPOTT”: I dag er Pavel Travnicek (58) sammen med Monika Fialkova (23).


– Jeg ser filmen innimellom og drømmer meg tilbake, innrømmer Pavel Travnicek (58).

Han var 20 år og hadde bare spilt i en kort studentfilm da han fikk rollen som selveste prinsen.

På audition var det 20 andre prinseemner. Pavel ble valgt fordi han passet best sammen med Libuse Safrankova, den vakre 17-åringen som skulle spille Askepott. Hun var allerede kjent fra en annen barnefilm.

– Jeg var så kry da jeg fikk rollen som prinsen. Det føltes som om samtlige menn i Tsjekkia var misunnelige på meg. Alle ønsket å spille mot Libuse fordi hun var så vakker, sier Pavel.

Kysset i skogen

Ingen av dem hadde kjærester på den tiden. Og Pavel lot seg begeistre.

– Vi ble forelsket i hverandre under innspillingen. Da filmteamet var opptatt med andre ting, snek vi oss bort i skogen og kysset hverandre. Det var så kaldt på filmsettet at vi måtte dele på kroppsvarme for ikke å bli helt blåfrosne, sier Pavel.

Filmen ble hovedsakelig spilt inn i Sør-Tyskland i bitende vinterkulde. Pavel mener det jevnt over var 20 minusgrader. Han ler når han forteller om kostymene de hadde på seg, som egentlig var beregnet for sommerbruk.

– Det var ikke særlig mye varme i den tynne strømpebuksa jeg løp rundt i. Det jeg husker aller best fra innspillingen er at vi frøs hele tida, sier Pavel.

Måtte lære å ri

Han måtte lære seg å ri på hest, skyte med pil og bue og finpusse på dansetrinnene før filminnspillingen.

– Når jeg ser på det i ettertid, synes jeg det er utrolig at jeg klarte alt det der. Hesten jeg rir på i filmen var faktisk spesielt vanskelig, også i virkeligheten, sier Pavel.

Under filminnspillingen trodde han det kom til å bli ham og Libuse for resten av livet, men slik gikk det ikke.

Begge var travle skuespilleren på hver sin front, og livene deres gikk i forskjellige retninger. Tre år seinere giftet Libuse seg med en annen tsjekkisk skuespiller.

Vant norske hjerter

Opp gjennom åra har Pavel vunnet flere norske kvinnehjerter, skal vi tro frierbrevene han har fått i posten.

– Jeg fikk flest kjærlighetsbrev fra norske damer.

Det var veldig hyggelig, men jeg dro aldri til Norge for å oppsøke dem. Kanskje kan jeg gjøre det nå, sier han skøyeraktig.

Kjæreste på 23

Når Dagbladet møter ham, går han med bandasje rundt magen fordi han akkurat har falt ned en trapp. Tsjekkiske tabloidaviser skriver om det på sine forsider.

– Det er ikke så farlig. Jeg overlever, sier Pavel.

Han snakker ikke et ord engelsk, og intervjuet går derfor via tolk. I et fasjonabelt boligstrøk et stykke utenfor Praha bor han sammen med sin 23-årige kjæreste, Monika Fialková. Det er hun som står i porten når vi kommer. Hun ønsker velkommen og roper på Pavel.

De møtte hverandre da Pavel var tv-vert for en tsjekkisk musikkonkurranse som likner på Idol. Monika var en av de påmeldte deltakerne, bare 18 år den gang. Siden har de to spilt inn cd sammen.

– Nå er det hun som er min Askepott, sier Pavel. Monika smiler.

– Jeg så ham på tv og sa til vennene mine at han skulle jeg ha. Og så ble det sånn, sier Monika.

Skryter av Askepott

Men selv om Pavel har funnet kjærligheten igjen etter å ha vært gift og skilt to ganger, må han tørke en tåre når Dagbladet viser ham filmklipp fra «Tre nøtter til Askepott».

– Nå er det lenge siden jeg har sett filmen. Det var en vakker tid for Libuse og meg. En skuespiller som henne fødes bare hvert hundrede år, sier Pavel.

– Han ser på den filmen hele tida, sier Monika.

*Denne artikkelen/intervjuet er hentet fra Dagbladet, med godkjenning fra artikkelforfatteren. Dersom du vil se et filmklipp med intervju med Pavel Travnicek, så er dette linken du skal følge:
Advertisement

Published by

iselinmariajensen

I am a norwegian girl who has always been crazy about Three Nuts for Cinderella. I have loved the film since I first saw it, and it will always have this very special place in my heart. In this blog I collect information about the film, and writes about all things that can relate to this beautiful film <3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: